0 0
Vegetarische lasagne met spinazie en ricotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vegetarische lasagne met spinazie en ricotta

Features:
  • Vegan
  • Medium

Directions

Share

Waarom vegetarische lasagne met spinazie en ricotta?

Vegetarische lasagne met spinazie en ricotta is een heerlijk en gezond gerecht dat ideaal is voor vegetariërs of voor mensen die eens een dagje geen vlees willen eten. Dit gerecht is ook geschikt voor mensen met een glutenallergie, omdat er geen lasagnebladen van tarwe worden gebruikt. Bovendien is het een goede manier om extra groenten in je dieet op te nemen, omdat er veel spinazie in het gerecht zit.

Bereidingsduur:

De bereidingsduur van dit gerecht is ongeveer 1 uur en 15 minuten. Dit is inclusief de tijd die nodig is om de lasagne in de oven te bakken.

Ingrediënten: (4-6 personen)

  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 300 g verse spinazie
  • 250 g ricotta
  • 1 ei
  • 200 g geraspte mozzarella
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 9 lasagnebladen (van rijst of maïs)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook totdat ze zacht zijn.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
  4. Voeg de oregano, basilicum, zout en peper toe en laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen.
  5. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
  6. Meng de ricotta en het ei in een kom.
  7. Doe een dun laagje tomatensaus in een ovenschaal.
  8. Leg hierop drie lasagnebladen.
  9. Verdeel hierover de helft van het ricotta-eimengsel en de helft van de spinazie.
  10. Schep hierop weer een laagje tomatensaus en strooi er wat geraspte mozzarella overheen.
  11. Leg hierop weer drie lasagnebladen en herhaal de lagen.
  12. Eindig met een laag tomatensaus en strooi er de geraspte Parmezaanse kaas over.
  13. Bak de lasagne ongeveer 35-40 minuten in de oven totdat hij goudbruin is en de lasagnebladen gaar zijn.
  14. Laat de lasagne ongeveer 10 minuten rusten voordat je hem serveert.

Tips:

  • Je kunt de lasagne nog gezonder maken door meer groenten toe te voegen, zoals courgette, paprika of champignons.
  • Als je geen glutenallergie hebt, kun je natuurlijk ook gewone lasagnebladen gebruiken.
  • Serveer de lasagne met een frisse salade.
  • Je kunt de lasagne nog extra op smaak brengen door verse kruiden zoals tijm of rozemarijn toe te voegen aan de tomatensaus.
  • Als je niet van spinazie houdt, kun je deze vervangen door andere groene bladgroenten zoals boerenkool of snijbiet.
  • De lasagne kan ook van tevoren worden bereid en in de koelkast worden bewaard tot het moment van serveren. Verwarm de lasagne dan ongeveer 20-30 minuten in de oven voordat je hem serveert.
  • Als je de lasagne in de oven bakt, bedek hem dan de eerste 20 minuten met aluminiumfolie om te voorkomen dat de kaas te snel bruin wordt.
  • Je kunt de lasagne ook op een andere manier serveren, bijvoorbeeld als voorgerecht in kleinere porties of als onderdeel van een buffet voor een feestje.
  • Als je overgebleven lasagne hebt, kun je deze in de vriezer bewaren. Zorg ervoor dat de lasagne goed is afgekoeld voordat je hem in de vriezer doet en bewaar hem maximaal 3 maanden

Sarah van der Meer

Ik ben Sarah van der Meer, 28 jaar oud en geboren en getogen in een klein stadje aan de kust van Nederland. Ik groeide op in een gezin waar eten altijd centraal stond en mijn moeder kookte elke avond een verse maaltijd. Hier ontwikkelde ik al op jonge leeftijd een passie voor koken en begon op mijn veertiende met het maken van eenvoudige gerechten voor mijn familie. Na het afronden van mijn opleiding communicatie begon ik te werken voor een marketingbureau. Ik was echter niet tevreden met mijn baan en besloot mijn passie voor koken na te jagen. Ik begon met bloggen over mijn favoriete recepten en het delen van foto's van mijn creaties op social media. Mijn blog kreeg al snel aandacht en ik werd gevraagd om te bloggen voor een populaire kookwebsite. Ik ben een gepassioneerde en creatieve blogger en altijd op zoek naar nieuwe recepten en ingrediënten om mijn lezers te inspireren. Ik houd van experimenteren in de keuken en vind het geweldig om nieuwe smaken te ontdekken. Ik ben ook erg toegewijd aan mijn lezers en zorg ervoor dat ik altijd snel antwoord op hun vragen en opmerkingen. Naast koken houd ik van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Ik gebruik mijn reizen vaak als inspiratie voor nieuwe recepten. Ik houd ook van hardlopen en yoga om fit en gezond te blijven. Op Lekkerkoken.be probeer ik mijn passie voor koken op u, de lezer, over te brengen :)

Reviews van recept

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Thaise groene curry met kip en groenten
previous
Thaise groene curry met kip en groenten
Gegrilde biefstuk
next
Gegrilde biefstuk met chimichurri-saus en zoete aardappel frietjes.
Thaise groene curry met kip en groenten
previous
Thaise groene curry met kip en groenten
Gegrilde biefstuk
next
Gegrilde biefstuk met chimichurri-saus en zoete aardappel frietjes.
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here