0 0
Kip alfredo pasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kip alfredo pasta

  • Medium

Directions

Share

Waarom Kip Alfredo Pasta?

Kip Alfredo Pasta is een heerlijk gerecht dat niet alleen gemakkelijk te bereiden is, maar ook voldoet aan de smaakpapillen van zowel jong als oud. Het gerecht heeft een romige en rijke textuur, en de combinatie van de kip en de pasta zorgt voor een goed uitgebalanceerde maaltijd die geschikt is voor elk moment van de dag. Het is ook een fantastisch gerecht om te serveren als je gasten hebt, omdat het indrukwekkend is en toch niet te ingewikkeld om te maken.

Kookbenodigdheden:

  • Grote pan
  • Koekenpan
  • Houten lepel of spatel
  • Vergiet
  • Keukenmes
  • Snijplank
  • Maatbeker
  • Knoflookpers

Bereidingstijd:

De totale bereidingstijd voor Kip Alfredo Pasta is ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten: (voor 4 personen)

  • 500 gram pasta (bijvoorbeeld fettuccine)
  • 4 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • 500 ml slagroom
  • 1 kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/4 kopje verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en houd warm.
  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5-7 minuten. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
  3. Verhit de boter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze ongeveer 1 minuut, of tot de knoflook geurig is.
  4. Voeg de slagroom toe aan de koekenpan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus ongeveer 5 minuten sudderen, of tot deze iets is ingedikt.
  5. Voeg de Parmezaanse kaas toe aan de saus en roer tot deze volledig is gesmolten.
  6. Voeg de kipblokjes toe aan de saus en roer door elkaar. Laat het geheel nog 1-2 minuten sudderen.
  7. Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de pasta met wat verse peterselie eroverheen gestrooid.

Tips:

  • Voor een extra kick kun je wat rode peper vlokken toevoegen aan de saus.
  • Voeg wat gehakte groenten, zoals paprika of broccoli, toe aan het gerecht om het nog voedzamer te maken.
  • Als je wilt, kun je de kip vervangen door garnalen of zalm.
  • Maak de pasta af met wat extra Parmezaanse kaas

Kip Alfredo Pasta is een fantastisch gerecht dat perfect is voor elke gelegenheid. Het is gemakkelijk te maken en heeft een heerlijke smaak die zowel volwassenen als kinderen zullen waarderen. Met deze eenvoudige stappen en tips, kun je dit heerlijke gerecht binnen enkele minuten op tafel hebben staan. Eet smakelijk!

Sarah van der Meer

Ik ben Sarah van der Meer, 28 jaar oud en geboren en getogen in een klein stadje aan de kust van Nederland. Ik groeide op in een gezin waar eten altijd centraal stond en mijn moeder kookte elke avond een verse maaltijd. Hier ontwikkelde ik al op jonge leeftijd een passie voor koken en begon op mijn veertiende met het maken van eenvoudige gerechten voor mijn familie. Na het afronden van mijn opleiding communicatie begon ik te werken voor een marketingbureau. Ik was echter niet tevreden met mijn baan en besloot mijn passie voor koken na te jagen. Ik begon met bloggen over mijn favoriete recepten en het delen van foto's van mijn creaties op social media. Mijn blog kreeg al snel aandacht en ik werd gevraagd om te bloggen voor een populaire kookwebsite. Ik ben een gepassioneerde en creatieve blogger en altijd op zoek naar nieuwe recepten en ingrediënten om mijn lezers te inspireren. Ik houd van experimenteren in de keuken en vind het geweldig om nieuwe smaken te ontdekken. Ik ben ook erg toegewijd aan mijn lezers en zorg ervoor dat ik altijd snel antwoord op hun vragen en opmerkingen. Naast koken houd ik van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Ik gebruik mijn reizen vaak als inspiratie voor nieuwe recepten. Ik houd ook van hardlopen en yoga om fit en gezond te blijven. Op Lekkerkoken.be probeer ik mijn passie voor koken op u, de lezer, over te brengen :)

Reviews van recept

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Koreaanse bulgogi
previous
Koreaanse bulgogi
Griekse moussaka
next
Griekse moussaka
Koreaanse bulgogi
previous
Koreaanse bulgogi
Griekse moussaka
next
Griekse moussaka
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here