0 0
Thaise groene curry met kip en groenten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Thaise groene curry met kip en groenten

Features:
  • Pittig
Keuken:
    • Medium

    Directions

    Share

    Waarom Thaise groene curry met kip en groenten?

    Thaise groene curry met kip en groenten is een heerlijk gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Thaise keuken. Het is een smaakvolle en pittige curry die rijk is aan smaak en perfect past bij zowel rijst als noedels. Bovendien is het gerecht eenvoudig te maken en biedt het veel ruimte voor creativiteit bij het kiezen van groenten en kruiden.

    Bereidingsduur:

    De bereiding van Thaise groene curry met kip en groenten duurt ongeveer 30-40 minuten. Het is een gemakkelijk gerecht dat geschikt is voor een snelle doordeweekse maaltijd.

    Ingrediënten: (4 personen)

    • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
    • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
    • 2 eetlepels groene currypasta
    • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
    • 1 groene paprika, in blokjes gesneden
    • 1 middelgrote ui, gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 stengel citroengras, gekneusd
    • 2 kaffir limoenblaadjes
    • 1 eetlepel vissaus
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 handvol verse Thaise basilicum
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • Zout en peper naar smaak

    Bereidingswijze:

    1. Verhit de olie in een wok of grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en citroengras toe en bak tot de ui glazig is.
    2. Voeg de groene currypasta toe en roer tot de geuren vrijkomen. Voeg dan de kip toe en bak tot deze bruin is.
    3. Voeg de paprika’s, kaffir limoenblaadjes, vissaus en suiker toe en roer goed door. Laat het geheel ongeveer 5 minuten sudderen, totdat de paprika’s zacht zijn.
    4. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat het op laag vuur sudderen gedurende ongeveer 10 minuten, of totdat de saus is ingedikt.
    5. Voeg de Thaise basilicum toe en breng op smaak met zout en peper. Roer goed door en laat nog een paar minuten sudderen.
    6. Serveer de Thaise groene curry met rijst of noedels en garneer met extra basilicumblaadjes.

    Tips:

    • Voeg extra groenten toe, zoals broccoli, sperziebonen, wortelen of courgette.
    • Voor een pittigere curry, voeg extra groene currypasta toe.
    • Gebruik geen light-kokosmelk, omdat dit minder smaak heeft dan volle kokosmelk.
    • Verwijder de kaffir limoenblaadjes voordat u serveert, omdat ze niet eetbaar zijn.

    Sarah van der Meer

    Ik ben Sarah van der Meer, 28 jaar oud en geboren en getogen in een klein stadje aan de kust van Nederland. Ik groeide op in een gezin waar eten altijd centraal stond en mijn moeder kookte elke avond een verse maaltijd. Hier ontwikkelde ik al op jonge leeftijd een passie voor koken en begon op mijn veertiende met het maken van eenvoudige gerechten voor mijn familie. Na het afronden van mijn opleiding communicatie begon ik te werken voor een marketingbureau. Ik was echter niet tevreden met mijn baan en besloot mijn passie voor koken na te jagen. Ik begon met bloggen over mijn favoriete recepten en het delen van foto's van mijn creaties op social media. Mijn blog kreeg al snel aandacht en ik werd gevraagd om te bloggen voor een populaire kookwebsite. Ik ben een gepassioneerde en creatieve blogger en altijd op zoek naar nieuwe recepten en ingrediënten om mijn lezers te inspireren. Ik houd van experimenteren in de keuken en vind het geweldig om nieuwe smaken te ontdekken. Ik ben ook erg toegewijd aan mijn lezers en zorg ervoor dat ik altijd snel antwoord op hun vragen en opmerkingen. Naast koken houd ik van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Ik gebruik mijn reizen vaak als inspiratie voor nieuwe recepten. Ik houd ook van hardlopen en yoga om fit en gezond te blijven. Op Lekkerkoken.be probeer ik mijn passie voor koken op u, de lezer, over te brengen :)

    Reviews van recept

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Kip teriyaki met rijst
    previous
    Kip-teriyaki met gebakken rijst
    Vegetarische lasagne
    next
    Vegetarische lasagne met spinazie en ricotta
    Kip teriyaki met rijst
    previous
    Kip-teriyaki met gebakken rijst
    Vegetarische lasagne
    next
    Vegetarische lasagne met spinazie en ricotta