Directions
Waarom Thaise groene curry met kip en groenten?
Thaise groene curry met kip en groenten is een heerlijk gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Thaise keuken. Het is een smaakvolle en pittige curry die rijk is aan smaak en perfect past bij zowel rijst als noedels. Bovendien is het gerecht eenvoudig te maken en biedt het veel ruimte voor creativiteit bij het kiezen van groenten en kruiden.
Bereidingsduur:
De bereiding van Thaise groene curry met kip en groenten duurt ongeveer 30-40 minuten. Het is een gemakkelijk gerecht dat geschikt is voor een snelle doordeweekse maaltijd.
Ingrediënten: (4 personen)
- 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 blikje kokosmelk (400 ml)
- 2 eetlepels groene currypasta
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 groene paprika, in blokjes gesneden
- 1 middelgrote ui, gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 stengel citroengras, gekneusd
- 2 kaffir limoenblaadjes
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel suiker
- 1 handvol verse Thaise basilicum
- 1 eetlepel plantaardige olie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in een wok of grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en citroengras toe en bak tot de ui glazig is.
- Voeg de groene currypasta toe en roer tot de geuren vrijkomen. Voeg dan de kip toe en bak tot deze bruin is.
- Voeg de paprika’s, kaffir limoenblaadjes, vissaus en suiker toe en roer goed door. Laat het geheel ongeveer 5 minuten sudderen, totdat de paprika’s zacht zijn.
- Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat het op laag vuur sudderen gedurende ongeveer 10 minuten, of totdat de saus is ingedikt.
- Voeg de Thaise basilicum toe en breng op smaak met zout en peper. Roer goed door en laat nog een paar minuten sudderen.
- Serveer de Thaise groene curry met rijst of noedels en garneer met extra basilicumblaadjes.
Tips:
- Voeg extra groenten toe, zoals broccoli, sperziebonen, wortelen of courgette.
- Voor een pittigere curry, voeg extra groene currypasta toe.
- Gebruik geen light-kokosmelk, omdat dit minder smaak heeft dan volle kokosmelk.
- Verwijder de kaffir limoenblaadjes voordat u serveert, omdat ze niet eetbaar zijn.