0 0
Kip-teriyaki met gebakken rijst

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kip-teriyaki met gebakken rijst

  • Medium

Directions

Share

Waarom Kip-teriyaki met gebakken rijst?

Kip-teriyaki met gebakken rijst is een heerlijk en eenvoudig te maken gerecht dat zowel hartig als zoet is. Het gerecht combineert sappige stukjes kipfilet met een rijke teriyakisaus en wordt geserveerd met een warme, knapperige gebakken rijst. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd of voor een feestelijke gelegenheid, en het is ook geschikt voor het voeden van een groot gezelschap.

Bereidingsduur:

Voorbereidingstijd: 20 minuten Bereidingstijd: 25 minuten Totale tijd: 45 minuten Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 kopje teriyakisaus
  • 1/4 kopje honing
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/4 kopje sojasaus
  • 1/4 kopje water
  • 4 kopjes gekookte rijst
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels lente-ui, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Meng de maizena met zout en peper in een grote kom. Voeg de kipfilet toe en meng goed zodat elk stukje kip gelijkmatig is bedekt met de maizena.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak deze gedurende 5-7 minuten of totdat deze goudbruin is.
  3. Terwijl de kip bakt, meng je de teriyakisaus, honing, knoflook, sojasaus en water in een kleine kom.
  4. Wanneer de kip gaar is, giet je het teriyakimengsel over de kip en blijf je roeren tot de saus goed is verdeeld over de kip.
  5. Laat de saus sudderen gedurende 5-7 minuten, of tot de saus dikker is geworden en de kip volledig bedekt is met de teriyakisaus.
  6. Verhit ondertussen de boter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gekookte rijst toe en bak gedurende 5 minuten of tot de rijst licht goudbruin is en knapperig aan de randen.
  7. Voeg de lente-ui toe aan de gebakken rijst en meng goed.
  8. Serveer de kip-teriyaki warm bovenop de gebakken rijst.

Tips:

  • Als je de kip wilt laten marineren voordat je hem bakt, meng dan de teriyakisaus, honing, knoflook, sojasaus en water in een grote kom en voeg de kip toe. Laat het geheel minstens 30 minuten marineren voordat je de kip gaat bakken.
  • Voeg extra groenten aan de gebakken rijst toe, zoals wortels, paprika’s of broccoli, om het gerecht nog voedzamer te maken.
  • Garneer de kip-teriyaki met wat sesamzaadjes of extra lente-ui voor wat extra smaak en textuur.
  • Als je geen teriyakisaus hebt, kun je het zelf maken door 1/2 kopje sojasaus, 1/4 kopje mirin (zoete rijstwijn) en 1/4 kopje suiker te mengen in een pan op middelhoog vuur. Laat de saus sudderen tot deze dikker wordt en bedekt de achterkant van een lepel. Laat afkoelen voordat je hem gebruikt.
  • Voor een gezondere versie van dit gerecht kun je de kip grillen in plaats van bakken, en bruine rijst gebruiken in plaats van witte rijst.
  • Bewaar de restjes van dit gerecht in de koelkast voor maximaal 3 dagen. Verwarm de restjes in de magnetron of in een pan op laag vuur voordat je ze serveert.
  • Serveer de kip-teriyaki met een bijgerecht van geroosterde groenten of een frisse salade voor een complete maaltijd.

Sarah van der Meer

Ik ben Sarah van der Meer, 28 jaar oud en geboren en getogen in een klein stadje aan de kust van Nederland. Ik groeide op in een gezin waar eten altijd centraal stond en mijn moeder kookte elke avond een verse maaltijd. Hier ontwikkelde ik al op jonge leeftijd een passie voor koken en begon op mijn veertiende met het maken van eenvoudige gerechten voor mijn familie. Na het afronden van mijn opleiding communicatie begon ik te werken voor een marketingbureau. Ik was echter niet tevreden met mijn baan en besloot mijn passie voor koken na te jagen. Ik begon met bloggen over mijn favoriete recepten en het delen van foto's van mijn creaties op social media. Mijn blog kreeg al snel aandacht en ik werd gevraagd om te bloggen voor een populaire kookwebsite. Ik ben een gepassioneerde en creatieve blogger en altijd op zoek naar nieuwe recepten en ingrediënten om mijn lezers te inspireren. Ik houd van experimenteren in de keuken en vind het geweldig om nieuwe smaken te ontdekken. Ik ben ook erg toegewijd aan mijn lezers en zorg ervoor dat ik altijd snel antwoord op hun vragen en opmerkingen. Naast koken houd ik van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Ik gebruik mijn reizen vaak als inspiratie voor nieuwe recepten. Ik houd ook van hardlopen en yoga om fit en gezond te blijven. Op Lekkerkoken.be probeer ik mijn passie voor koken op u, de lezer, over te brengen :)

Reviews van recept

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Romige risotto met champignons
previous
Romige risotto met champignons en truffelolie
Thaise groene curry met kip en groenten
next
Thaise groene curry met kip en groenten
Romige risotto met champignons
previous
Romige risotto met champignons en truffelolie
Thaise groene curry met kip en groenten
next
Thaise groene curry met kip en groenten