0 0
Griekse tzatziki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Griekse tzatziki

Keuken:
    • Medium

    Directions

    Share

    Waarom Griekse Tzatziki?

    Tzatziki is een traditioneel Grieks gerecht dat in vrijwel elk Grieks restaurant te vinden is. Het is een verfrissende dip of saus die heerlijk is als bijgerecht bij gegrild vlees of als dip voor brood en groenten. De combinatie van yoghurt, knoflook, komkommer en kruiden is eenvoudig maar zeer smaakvol. Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond, omdat het rijk is aan eiwitten en laag in calorieën.

    Kookbenodigdheden:

    • Een rasp
    • Een schone theedoek
    • Een kom
    • Een lepel
    • Een mes
    • Een snijplank
    • Een garde

    Bereidingstijd:

    Ongeveer 10 minuten om de tzatziki te bereiden. Maar het moet minstens 1 uur in de koelkast staan om op smaak te komen.

    Ingrediënten: (4 personen)

    • 1 komkommer
    • 500 gram Griekse yoghurt
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 eetlepel witte wijnazijn
    • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
    • Zout en peper naar smaak

    Bereidingswijze:

    1. Schil de komkommer en rasp deze fijn met een rasp. Leg de geraspte komkommer op een schone theedoek en wring het vocht eruit. Dit kan door de theedoek dicht te knijpen of door de komkommer in de theedoek te draaien.
    2. Meng de geraspte komkommer in een kom met de Griekse yoghurt, fijngesneden knoflook, olijfolie en witte wijnazijn.
    3. Roer alles goed door elkaar met een garde.
    4. Voeg de fijngehakte dille toe en breng op smaak met zout en peper.
    5. Dek de kom af met plasticfolie en zet het voor minimaal 1 uur in de koelkast.
    6. Haal de tzatziki een half uur voor het serveren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
    7. Serveer de tzatziki als dip met groenten, brood of als bijgerecht bij gegrild vlees.

    Tips:

    • Om de tzatziki extra romig te maken, kan je de Griekse yoghurt vervangen door Griekse yoghurt met honing.
    • Je kan ook de dille vervangen door andere kruiden zoals munt of peterselie.
    • De tzatziki kan tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden.

    Sarah van der Meer

    Ik ben Sarah van der Meer, 28 jaar oud en geboren en getogen in een klein stadje aan de kust van Nederland. Ik groeide op in een gezin waar eten altijd centraal stond en mijn moeder kookte elke avond een verse maaltijd. Hier ontwikkelde ik al op jonge leeftijd een passie voor koken en begon op mijn veertiende met het maken van eenvoudige gerechten voor mijn familie. Na het afronden van mijn opleiding communicatie begon ik te werken voor een marketingbureau. Ik was echter niet tevreden met mijn baan en besloot mijn passie voor koken na te jagen. Ik begon met bloggen over mijn favoriete recepten en het delen van foto's van mijn creaties op social media. Mijn blog kreeg al snel aandacht en ik werd gevraagd om te bloggen voor een populaire kookwebsite. Ik ben een gepassioneerde en creatieve blogger en altijd op zoek naar nieuwe recepten en ingrediënten om mijn lezers te inspireren. Ik houd van experimenteren in de keuken en vind het geweldig om nieuwe smaken te ontdekken. Ik ben ook erg toegewijd aan mijn lezers en zorg ervoor dat ik altijd snel antwoord op hun vragen en opmerkingen. Naast koken houd ik van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Ik gebruik mijn reizen vaak als inspiratie voor nieuwe recepten. Ik houd ook van hardlopen en yoga om fit en gezond te blijven. Op Lekkerkoken.be probeer ik mijn passie voor koken op u, de lezer, over te brengen :)

    Reviews van recept

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Mexicaanse guacamole
    previous
    Mexicaanse guacamole
    Thaise pad thai noedels
    next
    Thaise pad thai noedels
    Mexicaanse guacamole
    previous
    Mexicaanse guacamole
    Thaise pad thai noedels
    next
    Thaise pad thai noedels