Directions
Waarom een Sushi Burrito?
Sushi Burrito is een heerlijke, draagbare variant van de traditionele sushi-rol. Het combineert de beste aspecten van sushi en burrito’s tot één smakelijke maaltijd die ideaal is voor onderweg of als snelle lunch. De smaken en texturen zijn onweerstaanbaar – de knapperige groenten, zachte rijst en verse vis of groenten maken van de Sushi Burrito een complete maaltijd die je keer op keer wilt maken.
Kookbenodigdheden:
- Sushimat
- Scherp mes
- Kookpan
- Snijplank
- Kom
- Kleine sauspan
- Tang
Bereidingstijd:
Ongeveer 45 minuten.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram sushirijst
- 480 ml water
- 6 eetlepels rijstazijn
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel zout
- 1 wortel, in reepjes gesneden
- 1 komkommer, in reepjes gesneden
- 1 avocado, in plakjes gesneden
- 4 vellen nori
- 400 gram rauwe tonijn of zalm, in reepjes gesneden
- Sojasaus
- Wasabi
- Ingemaakte gember
Bereidingswijze:
- Was de sushirijst grondig in koud water en laat uitlekken.
- Doe de rijst en het water in een kookpan en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag, dek af en laat 20 minuten sudderen.
- Verwijder de pan van het vuur en laat de rijst nog 10 minuten afgedekt staan.
- Meng ondertussen de rijstazijn, suiker en zout in een kleine sauspan en verwarm op laag vuur tot de suiker is opgelost.
- Schep de gekookte rijst in een grote kom en voeg het azijnmengsel toe. Roer voorzichtig totdat de rijst gelijkmatig bedekt is met de dressing.
- Leg een vel nori op de sushimat, met de ruwe kant naar boven.
- Verdeel de rijst over het norivel, en laat aan de boven- en onderkant een rand van 2 cm vrij.
- Leg de reepjes wortel, komkommer, avocado en rauwe tonijn of zalm in het midden van de rijst.
- Rol de Sushi Burrito op door de mat strak op te rollen.
- Herhaal dit proces met de overige ingrediënten.
- Snijd de Sushi Burrito’s in gelijke stukken met een scherp mes.
- Serveer met sojasaus, wasabi en ingemaakte gember.
Tips:
- Je kunt experimenteren met verschillende vullingen zoals gekookte garnalen, tempura-groenten, omelet of tofu.
- Maak de Sushi Burrito’s van tevoren en bewaar ze in de koelkast voor een snelle en gezonde lunch.
- Zorg ervoor dat de rijst niet te nat wordt. Voeg dus niet te veel azijnmengsel toe.