0 0
Mexicaanse guacamole

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Mexicaanse guacamole

Features:
  • Pittig
  • Vegan
  • Medium

Directions

Share

Waarom Mexicaanse guacamole?

Guacamole is een traditioneel Mexicaans gerecht gemaakt van avocado’s, en het is een populaire dip voor chips en groenten. De smaak van guacamole is uniek vanwege de combinatie van romige avocado’s, pittige chilipepers, frisse limoen en andere kruiden. Het is een veelzijdige dip die perfect past bij vele soorten voedsel, zoals nacho’s, taco’s, burrito’s, en nog veel meer. Bovendien is guacamole eenvoudig te maken en kan het in korte tijd worden bereid, waardoor het een perfect gerecht is voor elke gelegenheid.

Bereidingstijd:

De bereidingstijd voor Mexicaanse guacamole bedraagt ongeveer 15-20 minuten.

Ingrediënten: (voor 4 personen)

  • 3 rijpe avocado’s
  • 1/2 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 jalapeño peper, fijngehakt
  • 1/4 kopje verse koriander, fijngehakt
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 limoen, geperst
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Snijd de avocado’s in de lengte door en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de avocado’s en doe dit in een grote kom.
  2. Prak de avocado’s met een vork tot de gewenste consistentie is bereikt.
  3. Voeg de fijngesneden ui, fijngehakte knoflook en jalapeño peper toe aan de kom en roer het geheel door.
  4. Voeg vervolgens de fijngehakte koriander, gemalen komijn en het sap van een limoen toe. Roer het mengsel opnieuw door tot het goed gemengd is.
  5. Breng de guacamole op smaak met zout en peper. Proef het mengsel en pas indien nodig de hoeveelheid zout en peper aan.
  6. Zet de guacamole een half uur in de koelkast voordat je het serveert. Hierdoor kunnen de smaken goed samenkomen.

Tips:

  • Gebruik alleen rijpe avocado’s voor de guacamole. Een rijpe avocado is zacht, maar niet te zacht en heeft een diepgroene kleur.
  • Als je niet van pittig houdt, kun je de jalapeño peper weglaten of minder gebruiken.
  • Voeg eventueel tomatenblokjes toe voor extra textuur.
  • Guacamole is het lekkerst als je het vers bereidt en direct serveert.
  • Bewaar overgebleven guacamole in een luchtdichte container in de koelkast. Het blijft ongeveer een dag goed.

Reviews van recept

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Indiase kip tikka masala
previous
Indiase kip tikka masala
Griekse tzatziki
next
Griekse tzatziki
Indiase kip tikka masala
previous
Indiase kip tikka masala
Griekse tzatziki
next
Griekse tzatziki