0 0
Koreaanse bibimbap

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Koreaanse bibimbap

Keuken:
    • Medium

    Directions

    Share

    Waarom bibimbap?

    Bibimbap is een heerlijk Koreaans gerecht dat letterlijk vertaald “gemengde rijst” betekent. Het is een kleurrijk gerecht dat bestaat uit rijst, groenten, vlees en een gebakken ei. Het wordt vaak geserveerd met een pittige gochujang-saus die het gerecht een heerlijke smaak geeft. Het is een geweldige manier om verschillende groenten en eiwitten in je dieet op te nemen en het is ook nog eens super lekker!

    Kookbenodigdheden:

    • Grote pan
    • Kleine pan
    • Snijplank
    • Scherp mes
    • Kom
    • Tang
    • Spatel

    Bereidingstijd:

    30-40 minuten

    Ingrediënten: (4 personen)

    • 4 kopjes gekookte witte rijst
    • 1 pond biefstuk, in reepjes gesneden
    • 4 eieren
    • 1 wortel, julienne gesneden
    • 1 komkommer, julienne gesneden
    • 1 kopje taugé
    • 1 kopje spinazie
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 4 eetlepels sojasaus
    • 1 eetlepel sesamolie
    • 2 eetlepels suiker
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 4 eetlepels gochujang-saus
    • 4 eetlepels sesamzaadjes

    Bereidingswijze:

    1. Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de biefstukreepjes toe en bak deze gedurende 5-7 minuten, of totdat ze gaar zijn. Haal de biefstuk uit de pan en zet deze opzij.
    2. Verhit nog een eetlepel plantaardige olie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze gedurende 1-2 minuten, of totdat deze lichtbruin is. Voeg de spinazie toe en bak deze gedurende 1-2 minuten, of totdat deze geslonken is. Haal de spinazie uit de pan en zet deze opzij.
    3. Klop de eieren los in een kom en voeg een snufje zout toe. Verhit een kleine pan op middelhoog vuur en voeg 1 eetlepel plantaardige olie toe. Giet het eimengsel in de pan en bak de eieren gedurende 2-3 minuten, of totdat ze gaar zijn. Haal de pan van het vuur en zet deze opzij.
    4. Meng de sojasaus, sesamolie en suiker in een kom. Voeg de julienne gesneden wortel en komkommer toe en meng goed.
    5. Verdeel de gekookte rijst over 4 kommen. Verdeel de biefstukreepjes, spinazie, taugé en het wortel-komkommermengsel over de rijst.
    6. Leg het gebakken ei bovenop de groenten. Besprenkel het gerecht met gochujang-saus en bestrooi met sesamzaadjes.

    Tips:

    • Voeg andere groenten toe zoals paprika, champignons of courgette om het gerecht nog voedzamer te maken.
    • Gochujang-saus is verkrijgbaar bij de meeste Aziatische supermarkten. Als je het niet kunt vinden, kun je het vervangen door sriracha of een andere pittige saus naar keuze.
    • Als je geen biefstuk wilt gebruiken, kun je het vervangen door kip, varkensvlees of tofu.
    • Zorg ervoor dat je de groenten goed snijdt, zodat ze allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben en gelijkmatig gaar worden.
    • Gebruik bij voorkeur een rijstkoker om de rijst te koken, omdat dit de beste resultaten oplevert. Als je geen rijstkoker hebt, kun je de rijst ook op het fornuis koken volgens de instructies op de verpakking.
    • Serveer met extra gochujang-saus en sesamzaadjes aan tafel, zodat iedereen het naar wens kan toevoegen.
    • Bibimbap kan ook worden geserveerd in een hete stenen kom, genaamd dolsot bibimbap, waarbij de rijst op de bodem van de kom krokant wordt gebakken. Dit is een traditionele manier van serveren en voegt een extra dimensie toe aan het gerecht.

    Sarah van der Meer

    Ik ben Sarah van der Meer, 28 jaar oud en geboren en getogen in een klein stadje aan de kust van Nederland. Ik groeide op in een gezin waar eten altijd centraal stond en mijn moeder kookte elke avond een verse maaltijd. Hier ontwikkelde ik al op jonge leeftijd een passie voor koken en begon op mijn veertiende met het maken van eenvoudige gerechten voor mijn familie. Na het afronden van mijn opleiding communicatie begon ik te werken voor een marketingbureau. Ik was echter niet tevreden met mijn baan en besloot mijn passie voor koken na te jagen. Ik begon met bloggen over mijn favoriete recepten en het delen van foto's van mijn creaties op social media. Mijn blog kreeg al snel aandacht en ik werd gevraagd om te bloggen voor een populaire kookwebsite. Ik ben een gepassioneerde en creatieve blogger en altijd op zoek naar nieuwe recepten en ingrediënten om mijn lezers te inspireren. Ik houd van experimenteren in de keuken en vind het geweldig om nieuwe smaken te ontdekken. Ik ben ook erg toegewijd aan mijn lezers en zorg ervoor dat ik altijd snel antwoord op hun vragen en opmerkingen. Naast koken houd ik van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Ik gebruik mijn reizen vaak als inspiratie voor nieuwe recepten. Ik houd ook van hardlopen en yoga om fit en gezond te blijven. Op Lekkerkoken.be probeer ik mijn passie voor koken op u, de lezer, over te brengen :)

    Reviews van recept

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Griekse gemista
    previous
    Griekse gemista
    Vietnamese pho noedelsoep
    next
    Vietnamese pho noedelsoep
    Griekse gemista
    previous
    Griekse gemista
    Vietnamese pho noedelsoep
    next
    Vietnamese pho noedelsoep