0 0
Vegetarische curry met zoete aardappel en kikkererwten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vegetarische curry met zoete aardappel en kikkererwten

Features:
  • Vegan
  • Medium

Directions

Share

Waarom vegetarische curry met zoete aardappel en kikkererwten?

Deze vegetarische curry met zoete aardappel en kikkererwten is niet alleen heerlijk en vullend, maar ook gezond en voedzaam. Zoete aardappelen zijn een rijke bron van vezels, vitamines en mineralen, waaronder vitamine A, vitamine C, calcium en kalium. Kikkererwten zijn ook rijk aan vezels, eiwitten en essentiële micronutriënten zoals ijzer en zink. Het combineren van deze ingrediënten in een smaakvolle curry is een geweldige manier om een ​​gezonde en bevredigende maaltijd te bereiden die zowel vegetariërs als niet-vegetariërs zal bekoren.

Bereidingsduur:

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl cayennepeper
  • Verse koriander, gehakt (optioneel)
  • Olie om te bakken

Bereidingswijze:

  1. Verhit een scheutje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten tot hij zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1-2 minuten.
  2. Voeg de zoete aardappel, kikkererwten en paprika toe en bak 3-4 minuten tot de groenten iets zachter zijn geworden.
  3. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk, kerriepoeder, komijn, koriander, kurkuma, zout en cayennepeper toe. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook.
  4. Zet het vuur laag en laat de curry sudderen voor 20-25 minuten, of tot de zoete aardappel zacht is.
  5. Garneer de curry met verse koriander en serveer met gekookte rijst.

Tips:

  1. Probeer verschillende soorten currypoeder, zoals garam masala of Thaise groene currypasta, om verschillende smaken te creëren.
  2. Voeg groenten toe zoals bloemkool, broccoli of spinazie om extra voeding aan het gerecht toe te voegen.
  3. Als je van pittig houdt, voeg dan extra cayennepeper of chili toe aan de curry voor wat extra kick.
  4. Serveer de curry met naanbrood of flatbread voor een complete maaltijd.
  5. Bewaar restjes in de koelkast en verwarm ze opnieuw voor een snel en gemakkelijk diner de volgende dag.

Geniet van deze heerlijke en voedzame vegetarische curry met zoete aardappel en kikkererwten!

Sarah van der Meer

Ik ben Sarah van der Meer, 28 jaar oud en geboren en getogen in een klein stadje aan de kust van Nederland. Ik groeide op in een gezin waar eten altijd centraal stond en mijn moeder kookte elke avond een verse maaltijd. Hier ontwikkelde ik al op jonge leeftijd een passie voor koken en begon op mijn veertiende met het maken van eenvoudige gerechten voor mijn familie. Na het afronden van mijn opleiding communicatie begon ik te werken voor een marketingbureau. Ik was echter niet tevreden met mijn baan en besloot mijn passie voor koken na te jagen. Ik begon met bloggen over mijn favoriete recepten en het delen van foto's van mijn creaties op social media. Mijn blog kreeg al snel aandacht en ik werd gevraagd om te bloggen voor een populaire kookwebsite. Ik ben een gepassioneerde en creatieve blogger en altijd op zoek naar nieuwe recepten en ingrediënten om mijn lezers te inspireren. Ik houd van experimenteren in de keuken en vind het geweldig om nieuwe smaken te ontdekken. Ik ben ook erg toegewijd aan mijn lezers en zorg ervoor dat ik altijd snel antwoord op hun vragen en opmerkingen. Naast koken houd ik van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Ik gebruik mijn reizen vaak als inspiratie voor nieuwe recepten. Ik houd ook van hardlopen en yoga om fit en gezond te blijven. Op Lekkerkoken.be probeer ik mijn passie voor koken op u, de lezer, over te brengen :)

Reviews van recept

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Snelle laagjesschotel
previous
Snelle laagjesovenschotel
Gegrilde zalm met citroen en dille
next
Gegrilde zalm met citroen en dille
Snelle laagjesschotel
previous
Snelle laagjesovenschotel
Gegrilde zalm met citroen en dille
next
Gegrilde zalm met citroen en dille