0 0
Vegetarische curry met zoete aardappel en kikkererwten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vegetarische curry met zoete aardappel en kikkererwten

Features:
  • Vegan
  • Medium

Directions

Share

Waarom vegetarische curry met zoete aardappel en kikkererwten?

Deze vegetarische curry met zoete aardappel en kikkererwten is niet alleen heerlijk en vullend, maar ook gezond en voedzaam. Zoete aardappelen zijn een rijke bron van vezels, vitamines en mineralen, waaronder vitamine A, vitamine C, calcium en kalium. Kikkererwten zijn ook rijk aan vezels, eiwitten en essentiële micronutriënten zoals ijzer en zink. Het combineren van deze ingrediënten in een smaakvolle curry is een geweldige manier om een ​​gezonde en bevredigende maaltijd te bereiden die zowel vegetariërs als niet-vegetariërs zal bekoren.

Bereidingsduur:

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl cayennepeper
  • Verse koriander, gehakt (optioneel)
  • Olie om te bakken

Bereidingswijze:

  1. Verhit een scheutje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten tot hij zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1-2 minuten.
  2. Voeg de zoete aardappel, kikkererwten en paprika toe en bak 3-4 minuten tot de groenten iets zachter zijn geworden.
  3. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk, kerriepoeder, komijn, koriander, kurkuma, zout en cayennepeper toe. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook.
  4. Zet het vuur laag en laat de curry sudderen voor 20-25 minuten, of tot de zoete aardappel zacht is.
  5. Garneer de curry met verse koriander en serveer met gekookte rijst.

Tips:

  1. Probeer verschillende soorten currypoeder, zoals garam masala of Thaise groene currypasta, om verschillende smaken te creëren.
  2. Voeg groenten toe zoals bloemkool, broccoli of spinazie om extra voeding aan het gerecht toe te voegen.
  3. Als je van pittig houdt, voeg dan extra cayennepeper of chili toe aan de curry voor wat extra kick.
  4. Serveer de curry met naanbrood of flatbread voor een complete maaltijd.
  5. Bewaar restjes in de koelkast en verwarm ze opnieuw voor een snel en gemakkelijk diner de volgende dag.

Geniet van deze heerlijke en voedzame vegetarische curry met zoete aardappel en kikkererwten!

Reviews van recept

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Snelle laagjesschotel
previous
Snelle laagjesovenschotel
Gegrilde zalm met citroen en dille
next
Gegrilde zalm met citroen en dille
Snelle laagjesschotel
previous
Snelle laagjesovenschotel
Gegrilde zalm met citroen en dille
next
Gegrilde zalm met citroen en dille