0 0
Thaise pad thai noedels

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Thaise pad thai noedels

Keuken:
    • Medium

    Directions

    Share

    Waarom Thaise Pad Thai noedels?

    Thaise Pad Thai noedels zijn een heerlijk gerecht uit de Thaise keuken. Het is een smakelijke, snelle en eenvoudige maaltijd die perfect is voor de lunch of het diner. Dit gerecht is zo populair geworden omdat het een perfecte combinatie is van zachte rijstnoedels, hartige pinda’s, kruidige chilipepers en sappige garnalen of kip. De smaken zijn perfect in balans en elke hap is een genot voor de smaakpapillen. Het is een gerecht dat gemakkelijk te maken is en een absolute favoriet is bij zowel Thaise als niet-Thaise gasten.

    Kookbenodigdheden:

    • Wok of grote koekenpan
    • Houten spatel
    • Grote kom
    • Kleine kom
    • Snijplank
    • Scherp mes
    • Tang
    • Vork
    • Maatbeker

    Bereidingstijd:

    • Voorbereidingstijd: 20 minuten
    • Kooktijd: 10 minuten
    • Totaal: 30 minuten

    Ingrediënten: (voor 4 personen)

    • 200 gram rijstnoedels
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 250 gram kipfilet of garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 2 eieren
    • 1 kopje taugé
    • 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
    • 1/4 kopje gehakte pinda’s
    • 1/4 kopje gehakte verse koriander
    • 1 limoen, in partjes gesneden

    Voor de saus:

    • 3 eetlepels tamarindesaus
    • 3 eetlepels vissaus
    • 3 eetlepels palmsuiker
    • 1 eetlepel chilivlokken

    Bereidingswijze:

    1. Bereid de rijstnoedels voor door ze volgens de instructies op de verpakking te weken in een grote kom met heet water. Laat ze weken tot ze zacht zijn en spoel ze dan af onder koud stromend water. Zet opzij.
    2. Maak de saus door de tamarindesaus, vissaus, palmsuiker en chilivlokken te mengen in een kleine kom. Zet opzij.
    3. Verhit de plantaardige olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak tot het geurig is.
    4. Voeg de kipfilet of garnalen toe en bak tot ze gaar zijn. Schep uit de pan en zet opzij.
    5. Voeg de eieren toe aan de pan en roer tot ze gaar zijn en in stukjes zijn gebroken.
    6. Voeg de geweekte rijstnoedels toe aan de pan en roer goed door.
    7. Voeg de saus toe en roer alles goed door elkaar, tot de noedels volledig bedekt zijn met de saus.
    8. Voeg de taugé en lente-uitjes toe en roer opnieuw.
    9. Voeg de gebakken kipfilet of garnalen terug toe aan de pan en meng goed door.
    10. Schep de Pad Thai op borden en garneer met gehakte pinda’s, verse koriander en partjes limoen.
    11. Serveer onmiddellijk en geniet van de heerlijke smaken!

    Tips:

    • Week de rijstnoedels niet te lang, anders worden ze papperig en zacht.
    • Proef de saus voordat je deze toevoegt aan de pan, voeg indien nodig extra suiker of vissaus toe om de smaak aan te passen.
    • Voeg eventueel extra groenten toe, zoals paprika, wortelen of champignons voor extra voedingsstoffen en smaak.
    • Maak dit gerecht vegetarisch door de kip of garnalen te vervangen door tofu of extra groenten.
    • Serveer met extra chilivlokken of sriracha saus voor extra pit.

    Sarah van der Meer

    Ik ben Sarah van der Meer, 28 jaar oud en geboren en getogen in een klein stadje aan de kust van Nederland. Ik groeide op in een gezin waar eten altijd centraal stond en mijn moeder kookte elke avond een verse maaltijd. Hier ontwikkelde ik al op jonge leeftijd een passie voor koken en begon op mijn veertiende met het maken van eenvoudige gerechten voor mijn familie. Na het afronden van mijn opleiding communicatie begon ik te werken voor een marketingbureau. Ik was echter niet tevreden met mijn baan en besloot mijn passie voor koken na te jagen. Ik begon met bloggen over mijn favoriete recepten en het delen van foto's van mijn creaties op social media. Mijn blog kreeg al snel aandacht en ik werd gevraagd om te bloggen voor een populaire kookwebsite. Ik ben een gepassioneerde en creatieve blogger en altijd op zoek naar nieuwe recepten en ingrediënten om mijn lezers te inspireren. Ik houd van experimenteren in de keuken en vind het geweldig om nieuwe smaken te ontdekken. Ik ben ook erg toegewijd aan mijn lezers en zorg ervoor dat ik altijd snel antwoord op hun vragen en opmerkingen. Naast koken houd ik van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Ik gebruik mijn reizen vaak als inspiratie voor nieuwe recepten. Ik houd ook van hardlopen en yoga om fit en gezond te blijven. Op Lekkerkoken.be probeer ik mijn passie voor koken op u, de lezer, over te brengen :)

    Reviews van recept

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Griekse tzatziki
    previous
    Griekse tzatziki
    Spaanse paella
    next
    Spaanse paella
    Griekse tzatziki
    previous
    Griekse tzatziki
    Spaanse paella
    next
    Spaanse paella