• Home
  • 45 minuten
  • Geroosterde bloemkoolsoep met kruiden en Parmezaanse kaas
0 0
Geroosterde bloemkoolsoep met kruiden en Parmezaanse kaas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Geroosterde bloemkoolsoep met kruiden en Parmezaanse kaas

Features:
  • Vegan
  • Medium

Directions

Share

Waarom Geroosterde Bloemkoolsoep met Kruiden en Parmezaanse Kaas?

Geroosterde bloemkoolsoep is een heerlijk hartig gerecht dat perfect is voor een gezellige avond thuis. De combinatie van de smaak van geroosterde bloemkool, verse kruiden en Parmezaanse kaas zorgt voor een diepe, rijke smaak die je verwarmt en troost. De soep is ook heel voedzaam en gemakkelijk te maken, waardoor het een geweldige optie is voor een snelle, gezonde maaltijd.

Bereidingsduur:

De bereidingstijd voor dit gerecht is ongeveer 40 minuten. Het duurt ongeveer 10 minuten om de ingrediënten te bereiden en vervolgens ongeveer 30 minuten om de soep te koken.

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 grote bloemkool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en verdeel ze gelijkmatig over een bakplaat.
  3. Besprenkel de bloemkoolroosjes met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de bloemkool ongeveer 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Verhit ondertussen een grote pan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak ze ongeveer 5 minuten, of tot de ui zacht en doorschijnend is.
  5. Voeg de geroosterde bloemkool toe aan de pan, samen met de groentebouillon en verse kruiden. Breng het geheel aan de kook en laat de soep ongeveer 15 minuten sudderen.
  6. Verwijder de takjes tijm en rozemarijn en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
  7. Roer de geraspte Parmezaanse kaas door de soep en laat het smelten.
  8. Proef de soep en voeg zout en peper toe naar smaak.
  9. Serveer de geroosterde bloemkoolsoep met kruiden en Parmezaanse kaas warm.

Tips:

  • Voeg voor een extra romige soep een scheutje room toe.
  • Serveer de soep met een knapperig stuk brood of croutons.
  • Bewaar eventuele restjes in een luchtdichte container in de koelkast. De soep blijft ongeveer 2-3 dagen goed.
  • Voeg voor extra eiwitten gekookte kikkererwten of linzen toe aan de soep.
  • Als je geen staafmixer hebt, kun je de soep ook in batches in een blender pureren.
  • Garneer de soep met extra geraspte Parmezaanse kaas en verse kruiden voor een extra smaakvolle presentatie.
  • Maak de soep van tevoren en verwarm hem opnieuw als je gasten hebt, zo kun je ontspannen tijd doorbrengen met je gasten zonder dat je de hele tijd in de keuken hoeft te zijn.Experimenteer met verschillende soorten kruiden, zoals basilicum of peterselie, om de smaak van de soepte variëren.

Sarah van der Meer

Ik ben Sarah van der Meer, 28 jaar oud en geboren en getogen in een klein stadje aan de kust van Nederland. Ik groeide op in een gezin waar eten altijd centraal stond en mijn moeder kookte elke avond een verse maaltijd. Hier ontwikkelde ik al op jonge leeftijd een passie voor koken en begon op mijn veertiende met het maken van eenvoudige gerechten voor mijn familie. Na het afronden van mijn opleiding communicatie begon ik te werken voor een marketingbureau. Ik was echter niet tevreden met mijn baan en besloot mijn passie voor koken na te jagen. Ik begon met bloggen over mijn favoriete recepten en het delen van foto's van mijn creaties op social media. Mijn blog kreeg al snel aandacht en ik werd gevraagd om te bloggen voor een populaire kookwebsite. Ik ben een gepassioneerde en creatieve blogger en altijd op zoek naar nieuwe recepten en ingrediënten om mijn lezers te inspireren. Ik houd van experimenteren in de keuken en vind het geweldig om nieuwe smaken te ontdekken. Ik ben ook erg toegewijd aan mijn lezers en zorg ervoor dat ik altijd snel antwoord op hun vragen en opmerkingen. Naast koken houd ik van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Ik gebruik mijn reizen vaak als inspiratie voor nieuwe recepten. Ik houd ook van hardlopen en yoga om fit en gezond te blijven. Op Lekkerkoken.be probeer ik mijn passie voor koken op u, de lezer, over te brengen :)

Reviews van recept

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Mexicaanse salade
previous
Mexicaanse quinoa-salade met limoen-koriander dressing
Romige risotto met champignons
next
Romige risotto met champignons en truffelolie
Mexicaanse salade
previous
Mexicaanse quinoa-salade met limoen-koriander dressing
Romige risotto met champignons
next
Romige risotto met champignons en truffelolie