0 0
Gegrilde zalm met citroen en dille

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gegrilde zalm met citroen en dille

  • Medium

Directions

Share

Waarom gegrilde zalm met citroen en dille?

Gegrilde zalm is een heerlijk en gezond gerecht dat gemakkelijk te bereiden is en bovendien zeer voedzaam is. Door de toevoeging van citroen en dille krijgt de zalm een heerlijk frisse smaak die perfect past bij de lente en zomer.

Bereidingsduur

De bereidingsduur voor dit gerecht is ongeveer 25 minuten.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 zalmfilets van ongeveer 150 gram per stuk
  • 1 citroen
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gehakte verse dille
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.

Stap 2: Was de citroen en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen doormidden en pers het sap uit de citroen.

Stap 3: Meng in een kleine kom de citroenrasp, knoflook, olijfolie en dille. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Stap 4: Leg de zalmfilets op een bakplaat en bestrijk ze met het citroen-knoflook-dille mengsel. Zorg ervoor dat alle zalmfilets volledig bedekt zijn.

Stap 5: Plaats de bakplaat met de zalm onder de grill en grill de zalm gedurende 8-10 minuten, of tot de zalm gaar is en een mooie goudbruine kleur heeft.

Stap 6: Haal de zalm uit de oven en besprenkel het met het citroensap.

Stap 7: Serveer de gegrilde zalm warm en geniet van dit heerlijke gerecht!

Tips

  • Serveer de zalm met een frisse salade en gebakken aardappeltjes voor een complete maaltijd.
  • Let goed op tijdens het grillen van de zalm, want zalm kan snel droog worden als het te lang op de grill ligt.
  • Je kunt de zalm ook bakken in een koekenpan als je geen grill hebt.
  • Voeg wat extra dille toe voor een intensere smaak.

Sarah van der Meer

Ik ben Sarah van der Meer, 28 jaar oud en geboren en getogen in een klein stadje aan de kust van Nederland. Ik groeide op in een gezin waar eten altijd centraal stond en mijn moeder kookte elke avond een verse maaltijd. Hier ontwikkelde ik al op jonge leeftijd een passie voor koken en begon op mijn veertiende met het maken van eenvoudige gerechten voor mijn familie. Na het afronden van mijn opleiding communicatie begon ik te werken voor een marketingbureau. Ik was echter niet tevreden met mijn baan en besloot mijn passie voor koken na te jagen. Ik begon met bloggen over mijn favoriete recepten en het delen van foto's van mijn creaties op social media. Mijn blog kreeg al snel aandacht en ik werd gevraagd om te bloggen voor een populaire kookwebsite. Ik ben een gepassioneerde en creatieve blogger en altijd op zoek naar nieuwe recepten en ingrediënten om mijn lezers te inspireren. Ik houd van experimenteren in de keuken en vind het geweldig om nieuwe smaken te ontdekken. Ik ben ook erg toegewijd aan mijn lezers en zorg ervoor dat ik altijd snel antwoord op hun vragen en opmerkingen. Naast koken houd ik van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Ik gebruik mijn reizen vaak als inspiratie voor nieuwe recepten. Ik houd ook van hardlopen en yoga om fit en gezond te blijven. Op Lekkerkoken.be probeer ik mijn passie voor koken op u, de lezer, over te brengen :)

Reviews van recept

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Vegetarische curry met zoete aardappel
previous
Vegetarische curry met zoete aardappel en kikkererwten
Mexicaanse salade
next
Mexicaanse quinoa-salade met limoen-koriander dressing
Vegetarische curry met zoete aardappel
previous
Vegetarische curry met zoete aardappel en kikkererwten
Mexicaanse salade
next
Mexicaanse quinoa-salade met limoen-koriander dressing