Directions
Waarom gegrilde zalm met citroen en dille?
Gegrilde zalm is een heerlijk en gezond gerecht dat gemakkelijk te bereiden is en bovendien zeer voedzaam is. Door de toevoeging van citroen en dille krijgt de zalm een heerlijk frisse smaak die perfect past bij de lente en zomer.
Bereidingsduur
De bereidingsduur voor dit gerecht is ongeveer 25 minuten.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 zalmfilets van ongeveer 150 gram per stuk
- 1 citroen
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels gehakte verse dille
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.
Stap 2: Was de citroen en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen doormidden en pers het sap uit de citroen.
Stap 3: Meng in een kleine kom de citroenrasp, knoflook, olijfolie en dille. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Stap 4: Leg de zalmfilets op een bakplaat en bestrijk ze met het citroen-knoflook-dille mengsel. Zorg ervoor dat alle zalmfilets volledig bedekt zijn.
Stap 5: Plaats de bakplaat met de zalm onder de grill en grill de zalm gedurende 8-10 minuten, of tot de zalm gaar is en een mooie goudbruine kleur heeft.
Stap 6: Haal de zalm uit de oven en besprenkel het met het citroensap.
Stap 7: Serveer de gegrilde zalm warm en geniet van dit heerlijke gerecht!
Tips
- Serveer de zalm met een frisse salade en gebakken aardappeltjes voor een complete maaltijd.
- Let goed op tijdens het grillen van de zalm, want zalm kan snel droog worden als het te lang op de grill ligt.
- Je kunt de zalm ook bakken in een koekenpan als je geen grill hebt.
- Voeg wat extra dille toe voor een intensere smaak.