0 0
Rode bietensoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Rode bietensoep

  • Medium

Directions

Share

Waarom Rode Bietensoep?

Rode bietensoep is een heerlijk hartig gerecht dat perfect is voor de koudere maanden van het jaar. Deze soep is niet alleen smakelijk, maar zit ook boordevol voedingsstoffen zoals vitamine C, ijzer en vezels. Bovendien is het gemakkelijk te maken en biedt het een gezonde en vullende maaltijd voor het hele gezin.

Kookbenodigdheden:

  • Een grote soeppan
  • Een blender of staafmixer
  • Een snijplank
  • Een scherp mes
  • Een lepel om te roeren

Bereidingstijd:

Ongeveer 45 minuten

Ingrediënten: (4 personen)

  • 4 middelgrote rode bieten, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel appelazijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse kruiden zoals peterselie of bieslook om te garneren

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze glazig, ongeveer 5 minuten.
  2. Voeg de rode bieten toe en roer goed om zodat ze bedekt zijn met de ui en knoflook. Bak nog eens 5 minuten.
  3. Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het ongeveer 20-25 minuten sudderen, tot de bieten zacht zijn.
  4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een blender of staafmixer tot het helemaal glad is.
  5. Voeg de kokosmelk en appelazijn toe en roer goed door.
  6. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de soep in kommen en garneer met verse kruiden, indien gewenst.

Tips:

  • Als je geen groentebouillon bij de hand hebt, kun je ook water met een bouillonblokje gebruiken.
  • Voeg eventueel wat crème fraîche toe voor een romiger resultaat.
  • Je kunt de soep ook van tevoren maken en bewaren in de koelkast of vriezer. Laat het dan wel eerst afkoelen voordat je het opbergt.
  • Deze soep is heerlijk met een stukje brood of een salade als bijgerecht.

Sarah van der Meer

Ik ben Sarah van der Meer, 28 jaar oud en geboren en getogen in een klein stadje aan de kust van Nederland. Ik groeide op in een gezin waar eten altijd centraal stond en mijn moeder kookte elke avond een verse maaltijd. Hier ontwikkelde ik al op jonge leeftijd een passie voor koken en begon op mijn veertiende met het maken van eenvoudige gerechten voor mijn familie. Na het afronden van mijn opleiding communicatie begon ik te werken voor een marketingbureau. Ik was echter niet tevreden met mijn baan en besloot mijn passie voor koken na te jagen. Ik begon met bloggen over mijn favoriete recepten en het delen van foto's van mijn creaties op social media. Mijn blog kreeg al snel aandacht en ik werd gevraagd om te bloggen voor een populaire kookwebsite. Ik ben een gepassioneerde en creatieve blogger en altijd op zoek naar nieuwe recepten en ingrediënten om mijn lezers te inspireren. Ik houd van experimenteren in de keuken en vind het geweldig om nieuwe smaken te ontdekken. Ik ben ook erg toegewijd aan mijn lezers en zorg ervoor dat ik altijd snel antwoord op hun vragen en opmerkingen. Naast koken houd ik van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Ik gebruik mijn reizen vaak als inspiratie voor nieuwe recepten. Ik houd ook van hardlopen en yoga om fit en gezond te blijven. Op Lekkerkoken.be probeer ik mijn passie voor koken op u, de lezer, over te brengen :)

Reviews van recept

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Harira soep
previous
Harira soep
Jamaicaanse jerk chicken
next
Jamaicaanse jerk chicken
Harira soep
previous
Harira soep
Jamaicaanse jerk chicken
next
Jamaicaanse jerk chicken