0 0
Japanse ramen noedelsoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Japanse ramen noedelsoep

Keuken:
    • Medium

    Directions

    Share

    Waarom Japanse ramen noedelsoep?

    Japanse ramen noedelsoep is een heerlijk en voedzaam gerecht dat steeds populairder wordt buiten Japan. Ramen is een soep op basis van vleesbouillon met noedels en verschillende toppings. De soep is hartig, smaakvol en biedt veel voedingswaarde. Het is perfect voor een koude dag of wanneer je gewoon zin hebt in een warme en bevredigende maaltijd.

    Bereidingstijd:

    De totale bereidingstijd van dit gerecht is ongeveer 45 minuten.

    Ingrediënten: (voor 4 personen)

    • 800 ml kippenbouillon
    • 2 el sojasaus
    • 2 el mirin
    • 2 el sake
    • 1 el suiker
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 cm gember, fijngehakt
    • 200 g ramen noedels
    • 4 hardgekookte eieren, gepeld en gehalveerd
    • 300 g varkensvlees, in plakjes gesneden
    • 2 paksoi, in stukjes gesneden
    • 4 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
    • 1 tl sesamolie
    • 1 el plantaardige olie
    • Zwarte peper en zout naar smaak

    Bereidingswijze:

    1. Verwarm de kippenbouillon in een grote pan en voeg de sojasaus, mirin, sake, suiker, knoflook en gember toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten sudderen.
    2. Kook de ramen noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
    3. Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de plakjes varkensvlees aan beide kanten goudbruin en gaar. Haal het vlees uit de pan en laat het rusten.
    4. Voeg de paksoi toe aan de bouillon en laat ongeveer 2 minuten koken tot de groente zacht is.
    5. Verdeel de noedels over 4 kommen en schenk de bouillon eroverheen.
    6. Leg het gebakken varkensvlees en de gehalveerde hardgekookte eieren bovenop de noedels. Strooi de lente-uitjes over de noedels en besprenkel met sesamolie.
    7. Breng op smaak met zwarte peper en zout naar wens.

    Tips:

    • Ramen noedels zijn verkrijgbaar bij de meeste Aziatische supermarkten. Als je geen ramen noedels kunt vinden, kun je deze vervangen door een ander type noedel.
    • Voeg eventueel andere toppings toe, zoals zeewier, bamboescheuten of paddenstoelen.
    • Je kunt ook de bouillon van tevoren maken en deze in de koelkast bewaren om later te gebruiken. Op deze manier kun je de soep snel en gemakkelijk bereiden wanneer je er zin in hebt.
    • Als je het vlees wat malser wilt maken, kun je het verder laten sudderen in de bouillon voor extra smaak.
    • Probeer ook eens verschillende soorten bouillon, zoals rundvlees- of groentebouillon, voor een andere smaakbeleving.
    • Serveer de ramen noedelsoep met stokjes en een lepel voor een authentieke Japanse ervaring.

    Geniet van deze heerlijke Japanse ramen noedelsoep!

    Sarah van der Meer

    Ik ben Sarah van der Meer, 28 jaar oud en geboren en getogen in een klein stadje aan de kust van Nederland. Ik groeide op in een gezin waar eten altijd centraal stond en mijn moeder kookte elke avond een verse maaltijd. Hier ontwikkelde ik al op jonge leeftijd een passie voor koken en begon op mijn veertiende met het maken van eenvoudige gerechten voor mijn familie. Na het afronden van mijn opleiding communicatie begon ik te werken voor een marketingbureau. Ik was echter niet tevreden met mijn baan en besloot mijn passie voor koken na te jagen. Ik begon met bloggen over mijn favoriete recepten en het delen van foto's van mijn creaties op social media. Mijn blog kreeg al snel aandacht en ik werd gevraagd om te bloggen voor een populaire kookwebsite. Ik ben een gepassioneerde en creatieve blogger en altijd op zoek naar nieuwe recepten en ingrediënten om mijn lezers te inspireren. Ik houd van experimenteren in de keuken en vind het geweldig om nieuwe smaken te ontdekken. Ik ben ook erg toegewijd aan mijn lezers en zorg ervoor dat ik altijd snel antwoord op hun vragen en opmerkingen. Naast koken houd ik van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Ik gebruik mijn reizen vaak als inspiratie voor nieuwe recepten. Ik houd ook van hardlopen en yoga om fit en gezond te blijven. Op Lekkerkoken.be probeer ik mijn passie voor koken op u, de lezer, over te brengen :)

    Reviews van recept

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Italiaanse spaghetti bolognese
    previous
    Italiaanse spaghetti bolognese
    Amerikaanse cheeseburger
    next
    Amerikaanse cheeseburger
    Italiaanse spaghetti bolognese
    previous
    Italiaanse spaghetti bolognese
    Amerikaanse cheeseburger
    next
    Amerikaanse cheeseburger