0 0
Griekse moussaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Griekse moussaka

Keuken:
    • Medium

    Directions

    Share

    Waarom Moussaka?

    Moussaka is een traditioneel gerecht uit de Griekse keuken en staat bekend om zijn heerlijke smaak en textuur. Het is een hartig gerecht dat meestal bestaat uit lagen aubergine, gehakt, aardappelen en bechamelsaus. Het is een ideale maaltijd voor degenen die op zoek zijn naar een smaakvolle en voedzame maaltijd.

    Kookbenodigdheden:

    • Ovenschaal
    • Koekenpan
    • Grote kookpan
    • Garde
    • Snijplank
    • Scherp mes

    Bereidingstijd:

    De totale bereidingstijd voor moussaka bedraagt ongeveer 1,5 uur.

    Ingrediënten: (4-6 personen)

    • 2 aubergines, in plakjes gesneden
    • 2 grote aardappelen, in plakjes gesneden
    • 500 gram rundergehakt
    • 1 ui, fijngehakt
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 blik gepelde tomaten, fijngehakt
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 1 theelepel kaneel
    • 1/2 kopje rode wijn
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels boter
    • 3 eetlepels bloem
    • 3 kopjes melk
    • 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
    • Zout en peper naar smaak

    Bereidingswijze:

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    2. Bestrooi de plakjes aubergine met zout en laat ze ongeveer 30 minuten rusten om het overtollige vocht eruit te trekken. Spoel ze daarna af en dep ze droog.
    3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt tot het bruin is. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
    4. Voeg de tomaten, oregano, tijm, kaneel en rode wijn toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten sudderen. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
    5. Smelt de boter in een grote kookpan op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg geleidelijk de melk toe en blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat. Voeg de Parmezaanse kaas toe en blijf roeren tot de kaas is gesmolten. Breng de bechamelsaus op smaak met zout en peper.
    6. Vet een ovenschaal in en leg de plakjes aardappel op de bodem. Voeg een laag van het gehaktmengsel toe, gevolgd door een laag aubergine. Herhaal dit proces totdat alle ingrediënten zijn gebruikt. Eindig met een laag bechamelsaus
    1. Bak de moussaka in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten of tot de bovenkant goudbruin is.
    2. Laat de moussaka 10 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert.

    Tips:

    • Zorg ervoor dat je de aubergine goed zout voordat je hem gebruikt om overtollig vocht te verwijderen en de bitterheid te verminderen.
    • Maak de bechamelsaus goed glad om klontjes te voorkomen.
    • Je kunt de moussaka van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren totdat je hem wilt bakken.
    • Serveer de moussaka met een Griekse salade en knapperig brood.

    Sarah van der Meer

    Ik ben Sarah van der Meer, 28 jaar oud en geboren en getogen in een klein stadje aan de kust van Nederland. Ik groeide op in een gezin waar eten altijd centraal stond en mijn moeder kookte elke avond een verse maaltijd. Hier ontwikkelde ik al op jonge leeftijd een passie voor koken en begon op mijn veertiende met het maken van eenvoudige gerechten voor mijn familie. Na het afronden van mijn opleiding communicatie begon ik te werken voor een marketingbureau. Ik was echter niet tevreden met mijn baan en besloot mijn passie voor koken na te jagen. Ik begon met bloggen over mijn favoriete recepten en het delen van foto's van mijn creaties op social media. Mijn blog kreeg al snel aandacht en ik werd gevraagd om te bloggen voor een populaire kookwebsite. Ik ben een gepassioneerde en creatieve blogger en altijd op zoek naar nieuwe recepten en ingrediënten om mijn lezers te inspireren. Ik houd van experimenteren in de keuken en vind het geweldig om nieuwe smaken te ontdekken. Ik ben ook erg toegewijd aan mijn lezers en zorg ervoor dat ik altijd snel antwoord op hun vragen en opmerkingen. Naast koken houd ik van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Ik gebruik mijn reizen vaak als inspiratie voor nieuwe recepten. Ik houd ook van hardlopen en yoga om fit en gezond te blijven. Op Lekkerkoken.be probeer ik mijn passie voor koken op u, de lezer, over te brengen :)

    Reviews van recept

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Kip alfredo pasta
    previous
    Kip alfredo pasta
    Granola bar
    next
    Zelfgemaakte granola bars
    Kip alfredo pasta
    previous
    Kip alfredo pasta
    Granola bar
    next
    Zelfgemaakte granola bars