0 0
Caldo verde soep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Caldo verde soep

Keuken:
    • Medium

    Directions

    Share

    Waarom Caldo Verde soep?

    Caldo Verde soep is een traditionele Portugese soep die meestal wordt geserveerd tijdens feestelijke gelegenheden. Het gerecht is vooral populair in de herfst en winter, wanneer het kouder wordt en mensen behoefte hebben aan iets hartverwarmends en voedzaams. Het is een eenvoudige, maar smaakvolle soep die gemaakt wordt van slechts een paar basisingrediënten, waaronder aardappelen, boerenkool en worst. Caldo Verde soep is een perfect gerecht voor een gezellige avond thuis, maar kan ook dienen als een voorgerecht bij een dinerfeest.

    Kookbenodigdheden:

    • Grote kookpot
    • Staafmixer of blender
    • Snijplank
    • Scherp mes
    • Houten lepel
    • Soeplepel

    Bereidingstijd:

    De bereidingstijd van Caldo Verde soep bedraagt ongeveer 45 minuten.

    Ingrediënten: (4 personen)

    • 4 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 1 grote ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 liter groentebouillon
    • 200 gram boerenkool, gewassen en in dunne reepjes gesneden
    • 2 chorizo-worsten, in kleine stukjes gesneden
    • 2 eetlepels olijfolie
    • Zout en peper naar smaak

    Bereidingswijze:

    1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot op middelhoog vuur.
    2. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn en beginnen te kleuren.
    3. Voeg de aardappelen toe en bak ze enkele minuten mee.
    4. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
    5. Draai het vuur lager en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de aardappelen zacht zijn.
    6. Voeg de boerenkool toe en laat de soep nog eens 5 minuten zachtjes koken.
    7. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
    8. Voeg de stukjes chorizo-worst toe en verwarm de soep nog enkele minuten op laag vuur.
    9. Breng op smaak met zout en peper.

    Tips:

    • Serveer de Caldo Verde soep met versgebakken brood en olijfolie.
    • Varieer met de groenten door bijvoorbeeld bloemkool, broccoli of spinazie te gebruiken in plaats van boerenkool.
    • Voor een vegetarische versie kun je de worst vervangen door tempeh of tofu.
    • De soep kan worden ingevroren en later worden opgewarmd voor een snel en gemakkelijk diner.

    Reviews van recept

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Cubaanse stoofpot
    previous
    Cubaanse ropa vieja (stoofpot van rundvlees en groenten)
    Harira soep
    next
    Harira soep
    Cubaanse stoofpot
    previous
    Cubaanse ropa vieja (stoofpot van rundvlees en groenten)
    Harira soep
    next
    Harira soep