• Home
  • Diner
  • Cubaanse ropa vieja (stoofpot van rundvlees en groenten)
0 0
Cubaanse ropa vieja (stoofpot van rundvlees en groenten)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cubaanse ropa vieja (stoofpot van rundvlees en groenten)

Keuken:
    • Medium

    Directions

    Share

    Waarom ropa vieja?

    Ropa vieja is een klassiek Cubaans gerecht dat letterlijk vertaald “oude kleren” betekent. Het is een stoofpot gemaakt van mals rundvlees, groenten en kruiden, en het is een favoriet onder de Cubanen. Het gerecht is ontstaan uit de praktijk om restjes vlees op te warmen en te combineren met verschillende groenten en kruiden om een smaakvolle maaltijd te creëren. Tegenwoordig wordt het gerecht vaak gemaakt met rundvlees, maar het kan ook worden bereid met kip of varkensvlees. Het is een heerlijk en vullend gerecht dat perfect is voor een gezellige avond thuis of een feestje met vrienden.

    Kookbenodigdheden:

    • Een grote stoofpot of Dutch oven
    • Een scherp mes
    • Een snijplank
    • Een lepel
    • Een vork
    • Een tang
    • Een keukenpapier

    Bereidingstijd:

    Ongeveer 3 uur

    Ingrediënten: (voor 4-6 personen)

    • 1 kg runderstoofvlees, in blokjes gesneden
    • 2 grote uien, gesneden
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
    • 1 groene paprika, in reepjes gesneden
    • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
    • 2 tomaten, in blokjes gesneden
    • 2 laurierblaadjes
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
    • 1/4 theelepel cayennepeper
    • 1/4 kopje olijfolie
    • 1 kopje rundvleesbouillon
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse koriander voor garnering

    Bereidingswijze:

    1. Verhit de olijfolie in een grote stoofpot op middelhoog vuur. Voeg het runderstoofvlees toe en bak het bruin aan alle kanten. Haal het vlees uit de pot en zet het opzij.
    2. Voeg de uien, knoflook en paprika’s toe aan de stoofpot. Bak ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
    3. Voeg de tomatenpuree, tomaten, laurierblaadjes, komijn, oregano, paprikapoeder en cayennepeper toe en roer alles goed door elkaar.
    4. Voeg het vlees weer toe aan de stoofpot en schep het mengsel om zodat het vlees bedekt is met de groenten en kruiden.
    5. Voeg de rundvleesbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
    6. Draai het vuur laag en laat het geheel ongeveer 2-3 uur sudderen tot het vlees mals is en uit elkaar valt.
    7. Haal de laurierblaadjes uit de stoofpot en breng op smaak met zout en peper naar smaak.
    1. Serveer de ropa vieja heet, gegarneerd met verse koriander.

    Tips:

    • Je kunt de ropa vieja serveren met rijst of aardappelpuree, of met gebakken plantains voor een traditionele Cubaanse touch.
    • Als je geen Dutch oven hebt, kun je ook een gewone stoofpot gebruiken.
    • Als je van pittig houdt, voeg dan wat extra cayennepeper toe aan het gerecht.
    • Je kunt de ropa vieja van tevoren bereiden en opwarmen voordat je het serveert. Het smaakt zelfs nog beter als het een dag van tevoren wordt gemaakt en de smaken de tijd krijgen om zich te ontwikkelen.

    Sarah van der Meer

    Ik ben Sarah van der Meer, 28 jaar oud en geboren en getogen in een klein stadje aan de kust van Nederland. Ik groeide op in een gezin waar eten altijd centraal stond en mijn moeder kookte elke avond een verse maaltijd. Hier ontwikkelde ik al op jonge leeftijd een passie voor koken en begon op mijn veertiende met het maken van eenvoudige gerechten voor mijn familie. Na het afronden van mijn opleiding communicatie begon ik te werken voor een marketingbureau. Ik was echter niet tevreden met mijn baan en besloot mijn passie voor koken na te jagen. Ik begon met bloggen over mijn favoriete recepten en het delen van foto's van mijn creaties op social media. Mijn blog kreeg al snel aandacht en ik werd gevraagd om te bloggen voor een populaire kookwebsite. Ik ben een gepassioneerde en creatieve blogger en altijd op zoek naar nieuwe recepten en ingrediënten om mijn lezers te inspireren. Ik houd van experimenteren in de keuken en vind het geweldig om nieuwe smaken te ontdekken. Ik ben ook erg toegewijd aan mijn lezers en zorg ervoor dat ik altijd snel antwoord op hun vragen en opmerkingen. Naast koken houd ik van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Ik gebruik mijn reizen vaak als inspiratie voor nieuwe recepten. Ik houd ook van hardlopen en yoga om fit en gezond te blijven. Op Lekkerkoken.be probeer ik mijn passie voor koken op u, de lezer, over te brengen :)

    Reviews van recept

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Indonesische nasi goreng
    previous
    Indonesische nasi goreng
    Portugese caldo verde soep
    next
    Caldo verde soep
    Indonesische nasi goreng
    previous
    Indonesische nasi goreng
    Portugese caldo verde soep
    next
    Caldo verde soep