0 0
Griekse gemista

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Griekse gemista

Features:
  • Vegan
Keuken:
    • Medium

    Directions

    Share

    Waarom Griekse Gemista?

    Griekse Gemista is een heerlijk gerecht uit de mediterrane keuken dat perfect past bij een zomerse dag. Het is een kleurrijk gerecht vol met groenten en smaakvolle ingrediënten. Het is niet alleen gezond, maar ook eenvoudig te maken. Het is ook een ideale manier om je groenten binnen te krijgen, zelfs als je niet zo dol bent op groenten.

    Kookbenodigdheden:

    • Ovenschaal
    • Koekenpan
    • Mes
    • Snijplank
    • Lepel
    • Kom
    • Oven

    Bereidingstijd:

    De totale bereidingstijd is ongeveer 90 minuten.

    Ingrediënten: (voor 4 personen)

    • 4 grote paprika’s (rood, geel of groen)
    • 4 grote tomaten
    • 2 middelgrote uien
    • 2 teentjes knoflook
    • 1/2 kopje olijfolie
    • 1 kopje rijst
    • 1 kopje water
    • 1/2 kopje feta kaas, verkruimeld
    • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
    • 2 eetlepels gehakte verse dille
    • 1 eetlepel gehakte verse munt
    • Zout en peper naar smaak

    Bereidingswijze:

    1. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Was de paprika’s en tomaten. Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaden en de witte vliezen van binnen. Snijd een dun plakje van de onderkant van de paprika’s zodat ze rechtop blijven staan.
    3. Snijd de bovenkant van de tomaten af en bewaar deze. Schep het vruchtvlees van de tomaten eruit en bewaar het.
    4. Snijd de uien en de knoflook fijn en bak ze in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze zacht en lichtbruin zijn.
    5. Voeg de rijst en het water toe aan de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 5-7 minuten sudderen, of totdat al het water is opgenomen.
    6. Voeg het vruchtvlees van de tomaten toe aan de pan met rijst en bak nog eens 2-3 minuten.
    7. Haal de pan van het vuur en voeg de verkruimelde feta kaas, peterselie, dille, munt, zout en peper toe. Roer goed door elkaar.
    8. Vul de paprika’s en tomaten met het rijstmengsel en zet ze in een ovenschaal.
    9. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak 45-60 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de groenten gaar zijn.
    10. Haal de ovenschaal uit de oven en verwijder de aluminiumfolie. Plaats de bewaarde bovenkant van de tomaten op de gevulde tomaten en serveer de Griekse Gemista.

    Tips:

    • Varieer met de groenten door te wisselen tussen verschillende soorten groenten, zoals courgette, aubergine, champignons, of zelfs pompoen.
    • Je kunt ook gehakt of kippengehakt aan het rijstmengsel toevoegen voor een extra vullende maaltijd.
    • Serveer de Griekse Gemista met een lekkere tzatziki of Griekse salade voor een complete maaltijd.
    • Als je nog overgebleven rijstmengsel hebt, kun je het bewaren in de koelkast en de volgende dag opwarmen en als bijgerecht serveren.
    • Voor een veganistische versie van dit gerecht, kun je de feta kaas vervangen door veganistische feta of weglaten en de rijst bereiden in groentebouillon in plaats van water.

    Sarah van der Meer

    Ik ben Sarah van der Meer, 28 jaar oud en geboren en getogen in een klein stadje aan de kust van Nederland. Ik groeide op in een gezin waar eten altijd centraal stond en mijn moeder kookte elke avond een verse maaltijd. Hier ontwikkelde ik al op jonge leeftijd een passie voor koken en begon op mijn veertiende met het maken van eenvoudige gerechten voor mijn familie. Na het afronden van mijn opleiding communicatie begon ik te werken voor een marketingbureau. Ik was echter niet tevreden met mijn baan en besloot mijn passie voor koken na te jagen. Ik begon met bloggen over mijn favoriete recepten en het delen van foto's van mijn creaties op social media. Mijn blog kreeg al snel aandacht en ik werd gevraagd om te bloggen voor een populaire kookwebsite. Ik ben een gepassioneerde en creatieve blogger en altijd op zoek naar nieuwe recepten en ingrediënten om mijn lezers te inspireren. Ik houd van experimenteren in de keuken en vind het geweldig om nieuwe smaken te ontdekken. Ik ben ook erg toegewijd aan mijn lezers en zorg ervoor dat ik altijd snel antwoord op hun vragen en opmerkingen. Naast koken houd ik van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Ik gebruik mijn reizen vaak als inspiratie voor nieuwe recepten. Ik houd ook van hardlopen en yoga om fit en gezond te blijven. Op Lekkerkoken.be probeer ik mijn passie voor koken op u, de lezer, over te brengen :)

    Reviews van recept

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Jamaicaanse jerk chicken
    previous
    Jamaicaanse jerk chicken
    Koreaanse bibimbap
    next
    Koreaanse bibimbap
    Jamaicaanse jerk chicken
    previous
    Jamaicaanse jerk chicken
    Koreaanse bibimbap
    next
    Koreaanse bibimbap