0 0
Harira soep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Harira soep

Keuken:
    • Medium

    Directions

    Share

    Waarom Harira Soep?

    Harira Soep is een traditioneel Marokkaans gerecht dat vaak wordt gegeten tijdens de Ramadan. Het is een vullende en voedzame soep die meestal wordt geserveerd bij het avondeten. De soep zit vol met proteïne, vezels en groenten, waardoor het een gezonde maaltijd is. Bovendien is het een gemakkelijk te maken gerecht dat relatief weinig tijd in beslag neemt.

    Kookbenodigdheden:

    • Een grote soeppan
    • Een snijplank en een scherp mes
    • Een houten lepel
    • Een garde
    • Een blikopener
    • Een grote kom

    Bereidingstijd:

    Ongeveer 1 uur en 30 minuten.

    Ingrediënten: (4-6 personen)

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/2 theelepel kurkuma
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 1/2 theelepel zwarte peper
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
    • 1 liter kippenbouillon
    • 200 gram kikkererwten, uitgelekt
    • 100 gram groene linzen
    • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
    • 1 wortel, fijngehakt
    • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
    • 1/4 kopje fijngehakte koriander
    • 1/4 kopje fijngehakte peterselie
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1/4 kopje bloem
    • 1/4 kopje water
    • 2 eieren

    Bereidingswijze:

    1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
    2. Voeg het gemberpoeder, komijnpoeder, kaneel, kurkuma, paprikapoeder, zwarte peper en zout toe. Bak de kruiden voor 1 minuut totdat de geuren vrijkomen.
    3. Voeg de tomatenblokjes en kippenbouillon toe. Roer alles door elkaar en breng het geheel aan de kook.
    4. Voeg de kikkererwten, groene linzen, bleekselderij, wortel, tomatenpuree, koriander en peterselie toe. Roer goed en breng de soep weer aan de kook.
    5. Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 1 uur sudderen tot de groenten en linzen zacht zijn en de smaken goed zijn ingetrokken.
    6. Meng de bloem met het water en roer het goed door elkaar. Voeg het mengsel toe aan de soep en roer goed doorheen zodat de soep wat dikker wordt.
    1. Breek de eieren in een grote kom en klop ze lichtjes op. Voeg het citroensap toe en roer nogmaals door.
    2. Haal de soeppan van het vuur en voeg langzaam het eimengsel toe terwijl je de soep blijft roeren. Het ei zal gaan stollen en de soep wat dikker maken.
    3. Zet de soep nog even terug op het vuur en verwarm het geheel nog zo’n 5 minuten.
    4. Serveer de Harira Soep warm met wat stokbrood.

    Tips:

    • Als je de soep nog wat meer wilt opfleuren, kun je wat fijngesneden groenten zoals prei of paprika toevoegen.
    • In plaats van kippenbouillon kun je ook groentebouillon gebruiken om de soep vegetarisch te maken.
    • Voeg wat extra citroensap toe voor een extra frisse smaak.
    • Deze soep is ideaal om voor te bereiden en in grote hoeveelheden te maken. Je kunt het dan opwarmen en op elk gewenst moment eten.
    • Als je de soep iets pittiger wilt maken, kun je een beetje cayennepeper toevoegen.

    Sarah van der Meer

    Ik ben Sarah van der Meer, 28 jaar oud en geboren en getogen in een klein stadje aan de kust van Nederland. Ik groeide op in een gezin waar eten altijd centraal stond en mijn moeder kookte elke avond een verse maaltijd. Hier ontwikkelde ik al op jonge leeftijd een passie voor koken en begon op mijn veertiende met het maken van eenvoudige gerechten voor mijn familie. Na het afronden van mijn opleiding communicatie begon ik te werken voor een marketingbureau. Ik was echter niet tevreden met mijn baan en besloot mijn passie voor koken na te jagen. Ik begon met bloggen over mijn favoriete recepten en het delen van foto's van mijn creaties op social media. Mijn blog kreeg al snel aandacht en ik werd gevraagd om te bloggen voor een populaire kookwebsite. Ik ben een gepassioneerde en creatieve blogger en altijd op zoek naar nieuwe recepten en ingrediënten om mijn lezers te inspireren. Ik houd van experimenteren in de keuken en vind het geweldig om nieuwe smaken te ontdekken. Ik ben ook erg toegewijd aan mijn lezers en zorg ervoor dat ik altijd snel antwoord op hun vragen en opmerkingen. Naast koken houd ik van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Ik gebruik mijn reizen vaak als inspiratie voor nieuwe recepten. Ik houd ook van hardlopen en yoga om fit en gezond te blijven. Op Lekkerkoken.be probeer ik mijn passie voor koken op u, de lezer, over te brengen :)

    Reviews van recept

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Portugese caldo verde soep
    previous
    Caldo verde soep
    Rode bietensoep
    next
    Rode bietensoep
    Portugese caldo verde soep
    previous
    Caldo verde soep
    Rode bietensoep
    next
    Rode bietensoep
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here