0 0
Mexicaanse quinoa-salade met limoen-koriander dressing

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Mexicaanse quinoa-salade met limoen-koriander dressing

Features:
  • Vegan
  • Medium

Directions

Share

Waarom Mexicaanse Quinoa-salade met Limoen-Koriander Dressing?

Mexicaanse Quinoa-salade is een heerlijk en gezond gerecht dat de smaken van de Mexicaanse keuken combineert met de voedingswaarde van quinoa. Quinoa is een graan dat rijk is aan eiwitten, vezels, mineralen en vitamines. Het is een glutenvrij en voedzaam alternatief voor rijst en pasta. De salade is gevuld met bonen, tomaten, avocado en maïs, die allemaal rijk zijn aan vezels, vitamines en mineralen. De limoen-koriander dressing geeft een frisse, zure smaak aan de salade en zorgt voor een smaakvolle afwerking van het gerecht.

Bereidingsduur:

  • 30 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 kop quinoa
  • 2 kopjes water
  • 1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik maïs, uitgelekt
  • 1 grote tomaat, in blokjes gesneden
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 1/4 kopje gehakte verse koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels vers limoensap
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1/4 theelepel gemalen komijn
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Spoel de quinoa af in een fijne zeef en breng het samen met 2 kopjes water in een middelgrote pan aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 15-20 minuten sudderen, totdat al het water is opgenomen en de quinoa zacht is. Haal de pan van het vuur en laat de quinoa afkoelen.
  2. In een grote kom, meng je de afgekoelde quinoa, de zwarte bonen, de maïs, de tomaat, de avocado en de koriander.
  3. Maak de dressing door de olijfolie, het limoensap, de knoflook, het chilipoeder en de gemalen komijn in een kleine kom te mengen.
  4. Voeg de dressing toe aan de quinoa-salade en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de Mexicaanse quinoa-salade met limoen-koriander dressing en garneer indien gewenst met extra koriander.

Tips:

  • Als je de salade van tevoren maakt, bewaar dan de dressing apart en voeg deze pas vlak voor het serveren toe aan de salade. Dit voorkomt dat de salade te vochtig wordt.
  • Je kunt de salade naar wens aanpassen door bijvoorbeeld jalapeño-pepers, geraspte kaas of limoenpartjes toe te voegen.
  • Maak de salade extra kleurrijk door verschillende soorten tomaten te gebruiken, zoals cherrytomaatjes of gele tomaten.
  • Je kunt de salade ook als bijgerecht serveren bij bijvoorbeeld gegrild vlees, vis of tofu.
  • Als je geen quinoa hebt, kun je deze vervangen door bruine rijst of bulgur.
  • Probeer verschillende soorten bonen zoals kidneybonen of cannellinibonen voor een variatie in smaak en textuur.
  • Als je de salade wat pittiger wilt maken, voeg dan wat extra chilipoeder of gehakte jalapeño-pepers toe.
  • Als je de salade wilt meenemen voor lunch of een picknick, bewaar de dressing dan apart in een aparte container om te voorkomen dat de salade te nat wordt.
  • Varieer met de groenten en gebruik bijvoorbeeld gegrilde paprika, courgette of rode ui voor extra smaak en textuur.
  • Serveer de Mexicaanse quinoa-salade als hoofdgerecht of als bijgerecht bij een Mexicaans getinte maaltijd.
  • Geniet van deze heerlijke en voedzame salade!

Sarah van der Meer

Ik ben Sarah van der Meer, 28 jaar oud en geboren en getogen in een klein stadje aan de kust van Nederland. Ik groeide op in een gezin waar eten altijd centraal stond en mijn moeder kookte elke avond een verse maaltijd. Hier ontwikkelde ik al op jonge leeftijd een passie voor koken en begon op mijn veertiende met het maken van eenvoudige gerechten voor mijn familie. Na het afronden van mijn opleiding communicatie begon ik te werken voor een marketingbureau. Ik was echter niet tevreden met mijn baan en besloot mijn passie voor koken na te jagen. Ik begon met bloggen over mijn favoriete recepten en het delen van foto's van mijn creaties op social media. Mijn blog kreeg al snel aandacht en ik werd gevraagd om te bloggen voor een populaire kookwebsite. Ik ben een gepassioneerde en creatieve blogger en altijd op zoek naar nieuwe recepten en ingrediënten om mijn lezers te inspireren. Ik houd van experimenteren in de keuken en vind het geweldig om nieuwe smaken te ontdekken. Ik ben ook erg toegewijd aan mijn lezers en zorg ervoor dat ik altijd snel antwoord op hun vragen en opmerkingen. Naast koken houd ik van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Ik gebruik mijn reizen vaak als inspiratie voor nieuwe recepten. Ik houd ook van hardlopen en yoga om fit en gezond te blijven. Op Lekkerkoken.be probeer ik mijn passie voor koken op u, de lezer, over te brengen :)

Reviews van recept

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gegrilde zalm met citroen en dille
previous
Gegrilde zalm met citroen en dille
Geroosterde bloemkoolsoep
next
Geroosterde bloemkoolsoep met kruiden en Parmezaanse kaas
Gegrilde zalm met citroen en dille
previous
Gegrilde zalm met citroen en dille
Geroosterde bloemkoolsoep
next
Geroosterde bloemkoolsoep met kruiden en Parmezaanse kaas